Moja zgodba

o-meni-darja-ren-hormoncica

Sem DARJA REN, na eni strani s srcem in dušo predana svojemu poslanstvu, ki ga kot Strokovnjakinja za prehrano in hormonsko ravnovesje ter regeneracijo črevesja in kot Ambasadorka Kneippovih metod naravnega zdravljenja opravljam z največjim veseljem in na drugi, a nič manj pomembni strani mama in partnerica, prijateljica in podjetnica s svojo Svetovalnico za ženske v Mariboru.

Ljubezen do prehrane in njenih učinkov na naše telo je iz ljubiteljstva pred 28 leti prešlo v poslovno pot. 

Morda tudi zato, ker sem kot mamica invalidnega otroka morala v prvi vrsti poskrbeti za svoje zdravje in moč, da sem lahko z vso odgovornostjo in ljubeznijo nudila vso sebe tudi otroku.

Moč in zdravo telo in posledično jasne misli so bile tiste, ki so mi pomagale tudi skozi krizice in krize in me posledično vodile do mojega današnjega poslanstva in velike ljubezni – prehrane.

Z zaključenim menedžerskim programom velnesa in izbrano temo za diplomo Kneippove metode naravnega zdravljenja v modernih wellness centrih pod mentorstvom Ivice Flis Smaka/ verjamem v naravo in vse dobro, kar nam lahko nudi. Prisegam na alpsko zeliščarstvo in lokalne dobrote, na katere so, roko na srce, naša telesa še najbolj adaptirana.

Kasneje sem še s pridobljenim certifikatom ABC ženskega zdravja in hormonskega ravnovesja pri Simone Godina ter od učenja od najboljših doktorjev in znanstvenikov v svetu, v zadnjih letih usvojila veliko znanj, ki jih z največjim veseljem podajam naprej.

Da je hrana tista, ki nas lahko zdravi ali povzroča bolezni, sem spoznala že zelo zgodaj, predvsem pa sem se naučila, kako se z njo spoprijateljiti. Naučila sem se in to učim naprej, da se svet ne vrti okoli diet, hitrih razstrupljanj in slabe vesti ob kosu torte, saj je življenje mnogo več.
Spisala sem svoj koncept prehranjevanja, svojo vseživljensko »dieto«, ki je tisto najboljše iz vseh, o katerih prebiramo zadnja leta. Koncept in način, ki me tudi sedaj, ko sem že krepko vstopila v 50. leta, še ni pustil na cedilu.Le mičkeno ga spreminjam in prilagajam. Leta pač!

Zato vem, kako nujno se je že v rodnem obdobju in v predmenopavzi pripravljati na obdobja, ki sledijo, če želimo uživati sadove svojega dela, uživati ob svojih ljubljenih in početi to, kar nas iskreno veseli.

Ptički so odleteli iz gnezda, v obdobju menopavze ponovno nastopi naš čas in toliko ciljev je še pred nami, ki si jih želimo uresničiti. Zato ne dopustimo, da se na to obdobje spominjamo z grenkim priokusom. Ni potrebe in škoda časa, se ti ne zdi?

Zakaj ne bi z Modrostjo v MeNI poslale Meno na Pavzo in se enostavno pričele počutiti bolje in uživati?

Kako lepo se je spreminjati…iz otroštva do pubertete, pa iz mlade ženske v zrelo damo ter stopiti na višji nivo našega bistva.Menopavza in postmenopavza sta obdobji, ko dosegamo svoje pravo bistvo, energije imamo ogromno, prav tako izkušenj, znanja, modrosti in neke čisto posebne empatije do vseh in vsega. A kaj, ko hormoni vendarle igrajo svojo igro in nas znajo kar pošteno premetavati iz kraja na kraj, iz enega razpoloženja v drugega…ker ja, tudi to je del “odraščanja” in tisti temnejši odtenek modre, ki pa ni nujno, da je tak.
Zato dovoli, da sem tvoja pomoč,svetovalka, opora in vodnica v čudovito obdobje menopavze.

Sem avtorica dveh fenomenalnih programov Modrost v MeNI in Mena Na Pavzi, ki sta nastala na podlagi mojih lastnih izkušenj in seveda izkušenj prečudovitih žensk, ki so mi in mi še zaupajo…zaupajo, da jih vodim po poti predmenopavze do menopavze in kasneje.
Zase rada rečem, da sem Ambasadorka za srečnejšo, vitalnejšo in zadovoljnejšo menopavzo, ker enostavno vem in znam.

Ne samo zaradi strokovne podkovanosti, temveč predvsem zato, ker jo živim – živim to modrost in pri 55 letih tega obdobja ne bi menjala za nič na svetu.

Takole pa me predstavi Katja Vresk - Ustvarjalka grafičnih zgodb skozi pot do mojega logotipa

Nekaj sem ti še dolžna kajne? Obljubila sem ti, da ti povem eno zgodbo.  Tako gre:

A sprva, me zanima, se strinjaš, da ženske tako rade kompliciramo?

Potem si zagotovo že slišali za tisto foro, ko ženske tako kompliciramo, da potrebujemo celo armaturo gumbov, da lahko opravimo eno enostavno nalogo, medtem ko moški potrebuje samo en gumb?

Ampak sem razmišljala… kaj pa če operiramo s toliko gumbi, ker smo iz toliko gumbov sposobne zdizajnirati eno tako preprosto in elegantno rešitev – v en sam gumb?

Kakšna uporabniška izkušnja, a ne?

No tako sem se lotila tega logotipa, katere zgodbo sem vam obljubila:

Torej, zgodba: 

Darja Ren, Hormončica,
ponosna lastnica tega logotipa, poskrbi s svojim znanjem in nasveti, da skozi prehrano in svetovanje pomaga ženskam spraviti hormone v ravnovesje.

Naslednje vprašanje oziramo naloga je bila, da sestaviva zgodbo, ki bo izzvala njeno edinstveno obliko, unikatno njej s katero se stranke lahko ona in njene stranke poistovetijo.

Zakomplicirano? Ne še.

Beri naprej.

Idej je bilo mnogo, a pri teh je vedno izziv najti tisto s katero se res dobro počutimo, tisto s katero želimo ostati kar nekaj časa. Saj ostane z nami na vseh področjih kjer se izražamo in promoviramo svoj posel, tudi v svojih prostorih konec koncev.

Za Darjo so pomembni hormoni pri njenem delu, saj to to tisti, ki v našem telesu skrbijo za počutje, posledično tudi za naše odnose in celo kariero.
Pomembna ji je bilo izraziti tudi ženskost, saj se največkrat neravnovesje hormon kaže ravno pri ženskah, ki se nahajajo tik pred menopavzo med njo in po njej.

K hormonskemu ravnovesju si pa lahko v veliki meri pomagamo ravno s prehrano, tisto, ki je ustrezna našemu telesu.
Ženske imamo že po naravi tisto prirojeno modrost, zaradi katere smo lahko matere, pomembno pa je tudi, da smo dovolj modre, da prepoznamo kaj našemu telesu ustreza, da so hormončki še zmeraj lahko v ravnovesju in pomagajo k našim odnosom, ki na osrečijo.

Med popotovanjem skozi odkrivanje te edinstvene zgodbe, pa je venomer ven udarila oranžno rdeča breva, ki jo Darja prav tako zelo obožuje. Od kje izvira odločitev za to barvo pa verjamem, da bi te popolnoma presenetil.

No spodaj si lahko malo bolj ogledaš, ali nama je uspelo to zgodbo tudi pokazati. Kaj nisva iz cele armature gumbov naredile en tak zelo opazen, enostaven in eleganten “Gumb”?

razlaga-logotipa-darja-ren

Intervju z Darjo Ren na TV Slovenija 1

Spregovorila sem o ...

Intervju z Darjo Ren na TV Slovenija 1. Oglej si ga.