Kdo sem?

Kaj je tisto, kar vam ponujam in s čim vam lahko pomagam?

Sem Darja Ren, dolga leta zaposlena v finančnih vodah, vendar sem vselej čutila, da je moje poslanstvo drugje. Vedno bolj sem se obračala nazaj k naravi, zato sem se odločila, da svoje ljubiteljstvo nadgradim z uradno izobrazbo.

Diplomirala sem s področja organizacije  velnes storitev, sem strokovnjakinja za zdrav  življenjski slog, promotorka Kneippovih metod naravnega samozdravljenja, vaša osebna svetovalka.

Ob tem pa mati, žena, poslovna ženska, prijateljica… z vsemi »up« in »down« razpoloženji, kot najbrž vsi, ki me zdajle berete.

Moja velika ljubezen – zdrava prehrana! Moj največji izziv v tem času – igra hormonov in njihov vpliv na naše zdravje, počutje!  Moja največja želja – z znanjem, pa tudi na podlagi lastnih izkušenj pomagati in svetovati na tistih področjih, kjer ste morda naletele na oviro, potrebujete nasvet. Nisem zdravnica, ne zdravilka, imam pa znanje, veliko lastnih izkušenj in kar me najbolj razveseljuje – nasmeh na obrazu drage stranke, ko zaključi s katerim od programov.

Dejstvo je, da poleg znanja  izhajam iz svojih dolgoletnih izkušenj, tako s področja zdrave prehrane kot nege in ritualov (knajpanje, zračne in sončne kopeli, vadba,…), ki so se pokazale za zelo učinkovite, zaradi česar jih še s toliko večjim veseljem delim naprej.

Zakaj ambasadorka Kneippovih metod naravnega samozdravljenja?

Ker sem skozi študij in diplomsko delo spoznala, kako se njegova načela skladajo z načeli velnesa, kot ga poznamo danes in vključujejo prav to, k čemur se danes vračamo – k naravi! Skozi zdravo prehrano in zelišča, prav tako vemo, kako nujno se je gibati, vemo, da je voda naša naravna zdravilka! In vemo,  da je nujna povezanost duha, uma in telesa, nas samih s seboj, če želimo ostati zdravi! Veliko je povsem varnih in naravnih metod samozdravljenja, nekaterih seveda prilagojenih in v skladu z najnovejšimi smernicami in dognanji, ki jih z velikim veseljem podelim naprej.

Dnevno se srečujem z damami, ki imajo takšne ali drugačne težave, povezane z hormonskim neravnovesjem in posledicami, kot so povečana teža, napihnjenost, nihanje razpoloženja, glavoboli, »valunge« in podobno. Poznano? Se najdete v tem zapisu?

Verjamem, da med nami ni ene same, ki se ne bi srečala v vihravostjo hormonov, zaradi katerih smo en trenutek v devetih nebesih, spet naslednji na robu joka. Zlasti v času PMSa, v obdobju pred menopavzo ali ko smo že zakorakale vanjo, je to najbolj očitno.

 

Kaj je tisto, kar nam ne da spati in nam povzroča še več gubic, kot bi bilo potrebno?

Prehrana?

Čustva?

Stres?

Kariera, ki nas ne osrečuje?

Kaj lahko naredimo za to, da taka stanja odpravimo?

Svetujem vam, kako lahko svoj jedilnik prilagodite trenutnemu stanju (resnica je, da je največji razlog prav v nepravilni prehrani), katera vadba je za vas najprimernejša, kako poskrbeti, da boste tudi v zrelih letih polne energije, lepe navznoter in posledično navzven. Zadovoljne s seboj!

Ne bom vam postavljala življenja na glavo, verjemite, lahko je zelo enostavno in še zdaleč ne zapleteno. Le pravi pristop, nasvet ali dva, pa je vse veliko lažje.